Cıvıl Cıvıl Küçük Kuşun Masalı

 

Bir zamanlar küçük bir kuş varmış. Adı Cıvıl Cıvıl’mış. Cıvıl Cıvıl çok güzel ve neşeli bir kuşmuş ama bir sorunu varmış: kanatlarını yıkamayı sevmiyormuş. Kanatları kirlendikçe daha çok kokmaya başlıyormuş ama Cıvıl Cıvıl bunu umursamıyormuş.

Bir gün Cıvıl Cıvıl arkadaşlarıyla uçmaya giderken, kanadı bir ağaca takılıp yaralanmış. Cıvıl Cıvıl çok acı çekmiş ve ağlamış. Arkadaşları onu teselli etmeye çalışmışlar ama Cıvıl Cıvıl’ın kanadı iltihaplanmış. Hemen bir veteriner kuşa götürmüşler.

Veteriner kuş Cıvıl Cıvıl’ın kanadını tedavi etmiş ve ona kanatlarını düzenli olarak yıkaması gerektiğini söylemiş. Cıvıl Cıvıl bunu yapmak istemediğini söylemiş ama veteriner kuş ona kanatlarını yıkamanın hem sağlıklı hem de hijyenik olduğunu anlatmış. Cıvıl Cıvıl bunu duyunca ikna olmuş ve bundan sonra kanatlarını yıkamaya karar vermiş.

Cıvıl Cıvıl artık kanatlarını yıkıyor ve daha mutlu bir kuş oluyor. Arkadaşlarıyla uçarken hiçbir sorun yaşamıyor ve kendini daha iyi hissediyor. Kanatlarını yıkamanın önemini anlıyor ve diğer kuşlara da bunu tavsiye ediyor.

Masal da burada bitmiş.

Yorumlar