Küçük Bir Köyde Yaşaya Kedinin Masalı



Bir zamanlar, küçük bir köyde yaşayan sevimli bir kedi vardı. Adı Pamuk'tu. Pamuk çok meraklı ve maceraperest bir kediydi. Bir gün, köyün dışındaki ormana gitmeye karar verdi. Orada neler olduğunu görmek istiyordu.

Ormana girdiğinde, çok sayıda ağaç, çiçek ve hayvan gördü. Pamuk bunlara çok şaşırdı ve heyecanlandı. Ormanda dolaşırken, bir sincapla karşılaştı. Sincap Pamuk'a "Merhaba" dedi ve ona ormanın güzelliklerini anlattı. Pamuk sincabın sözlerine kulak verdi ve onunla arkadaş oldu.

Bir süre sonra, Pamuk sincaptan ayrıldı ve ormanda ilerlemeye devam etti. Bu sefer, bir tavşanla tanıştı. Tavşan Pamuk'a "Merhaba" dedi ve ona ormanın tehlikelerini anlattı. Pamuk tavşanın sözlerine dikkat etti ve onunla arkadaş oldu.

Biraz daha yürüdükten sonra, Pamuk bir göle geldi. Göle yaklaştığında, bir balıkla göz göze geldi. Balık Pamuk'a "Merhaba" dedi ve ona gölün sırlarını anlattı. Pamuk balığın sözlerine hayran kaldı ve onunla arkadaş oldu.

Pamuk gölden ayrılıp ormanda gezinmeye devam etti. Derken, bir kurtla karşı karşıya geldi. Kurt Pamuk'a "Merhaba" demedi. Ona sadece kükredi ve saldırmaya hazırlandı. Pamuk kurdun sözlerine korktu ve kaçmaya çalıştı.

Ama kurt çok hızlıydı ve Pamuk'u yakalamak üzereydi. Tam o sırada, sincap, tavşan ve balık Pamuk'un yardımına koştu. Sincap kurdun gözüne atladı ve onu ısırdı. Tavşan kurdun kuyruğunu çekti ve onu yere düşürdü. Balık ise gölden fırlayarak kurdun burnuna su fışkırttı.

Kurt bu saldırılardan çok rahatsız oldu ve acı içinde uludu. Sonra da oradan kaçtı. Pamuk arkadaşlarına teşekkür etti ve onlara sarıldı. Arkadaşları da onu sevgiyle okşadılar.

Pamuk ormandaki macerasından çok memnun kaldı ama artık eve dönmek istediğini söyledi. Arkadaşları onu köye kadar eşlik ettiler ve vedalaştılar. Pamuk eve vardığında, annesi onu görünce çok sevindi ve ona sarıldı.

Pamuk annesine ormanda yaşadıklarını anlattı. Annesi de onu dinledi ve gururlandı. Sonra da ona "Sen çok cesur ve akıllı bir kedisin, Pamuk" dedi ve onu öptü.

Pamuk mutlu bir şekilde annesinin yanında uyudu. Rüyasında ormandaki arkadaşlarını gördü. Onlar da ona "Sen çok tatlı ve iyi bir kedisin, Pamuk" dediler ve onu sevdiler.

Ve böylece Pamuk'un masalı sona erdi. 

Yorumlar